zondag 31 maart 2013

Na stilte komt...productiviteit

Mede door de vakantieweken in het vooruitzicht besloot ik dat het tijd werd om mijn naaimachine weer eens van onder het stof te halen.  Geen bijzonder stof maar stof die iedereen thuis heeft liggen, van het minder aangename soort ;-)

Gisteren ging ik met Zoë aan de slag, ze besloot dat ze een nieuwe tas ging maken om haar gerief voor de musical-training in op te bergen.  De applicatie maakte ze ook zelf en de muzieknootjes mochten ook niet ontbreken. De tas mist nog een strijkbeurt en velcro om te sluiten...

Deze middag had ik 'het kot voor mij alleen', zoals ze hier zeggen.  Tijd om de patronen in te duiken en bijpassende stof te gaan zoeken.  De 5 honden die ik wel nog in huis heb (2 eigen exemplaren, 1 opvangertje dat morgen nr zijn definitieve thuis gaat en 2 vakantiegangertjes)  besloten mij mijn rust te gunnen en te zonnebaden achter het glas.

Met de eerste communie van Janne in het vooruitzicht besloot een kleedje te maken, mogelijks wordt dit haar communiejurkje maar zeker ben ik er nog niet van.  Er moet nog een groene gilet of jasje op gekocht (gemaakt?) worden, dus morgen maar eens kijken of ik daar stof voor heb en een geschikt patroontje.  Zelf vindt ze het heel mooi en goed passen bij haar bril en schoentjes.  De rode diadeem en het felgroene strikje is een toevalligheid maar past er wel bij :-) En nu ik het zo zie...wat een melkfles-beentjes, waar zit die zon!!!

(Het patroon komt uit 'Stof voor Durf-het-zelvers' en is de basisjurk met blinde rits achteraan en een gevoerd bovenlijfje.)TOT BLOGS!

5 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend leuk kleedje voor Janne. Met een bijpassend truitje of vestje (dat ze hopelijk niet zal nodig hebben) zal ze er prachtig uitzien op haar communie!

  Ook de tas is heel tof! En fijn dat Zoë meehelpt bij het maken ervan ^^.

  Groetjes,

  Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap gedaan zeg! Kleedje is heel mooi en de tas ziet er erg handig en tof uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. waw,zo mooi,je hebt echt wel talent....:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Twee geslaagde projecten !
  Met de tas op één (tja ; daar ben ik muzikant voor, hé ? )

  BeantwoordenVerwijderen