donderdag 10 mei 2012

Back in Business :-)

't Is hier even stil geweest waarvoor ik mij oprecht excuseer.  Ik ga jullie nu wel eerst uit de doeken doen hoe dat juist komt :-)

Mijn naaimachine heb ik binnen gedaan voor herstelling en wel 4 weken - jaja jullie lezen het goed 4 WEKEN- op moeten wachten voor ze terug thuis was.  Groot was mijn verbazing toen ik zag dat de 'obstructieve draadjes' rond m'n bovengrijper er nog steeds zaten :( en m'n steken nog steeds niet toonbaar waren.  Het proeflapje dat bij m'n naaimachine zat was perfect dus heb ik Gütterman garen gekocht en jullie raden het nooit.... Het gaat als een trein, geen onregelmatigheden meer en nette steken zoals het hoort :-)

Wat maakte ik ondertussen al:
- Legging voor Janne (nog niet op de foto daar deze al in de was zit na 1 dag schoolgaan)
- Tuniek voor mezelf (nog niet op de foto omdat ik dat zelf niet tof vind ;-) en de baas over mijn eigen blog ben haha)
- Slaapzak voor Nina

Ik hoor jullie denken, Nina, wie is dat nu weer... Awel dat is de hoofdreden van mijn blogvertraging :-)  Sommigen onder jullie zullen al weten dat ik vrijwilliger ben voor galgoaid en daar de adopties mee in goede banen probeer te leiden.  Deze organisatie werkt met opvanggezinnen om de hondjes op te vangen als ze uit Spanje komen om ze zo de huiselijke sfeer aan te leren, te socialiseren en te kijken of de honden bij bv. kinderen, katten, andere honden kunnen.  Nu komt het!  Nina was in november 2011 al geadopteerd maar de huidige baasjes konden door omstandigheden niet meer voor haar zorgen.  Situatieschets: opvanggezinnen volzet en een hondje die weg moest in het huidige gezin :(  Wat doet dat nu met m'n hartje :-)  Dus zo is Nina hier dus terecht gekomen en houdt ze mij weg van m'n naaimachine, al vind ik dat eigenlijk niet eens zo erg.  Ze is hier dus in opvang en nog op zoek naar een 'gouden' mandje, tot die tijd mag ze lekker meegenieten van het leven hier, en dat doet ze ook!

Deze avond heb ik echter wel de tijd gevonden om ook voor haar (ook al is ze hier maar tijdelijk) een eigen slaapzak te maken.  Vigor en zij moesten er ééntje delen en dat ging gezien de omvang van beide honden en de beperkte omvang van zo'n slaapzak niet altijd even gemakkelijk.

Dus nu kan ze met trots haar eigen zakje verdedigen tegen indringers :-) Zoals jullie zien maakt ze er al dankbaar gebruik van.  Eén minpuntje: blauwe fleece + bleke hondenhaartjes = geen goed ideeVerder hebben ook m'n haaknaalden niet stil gelegen.  Nog enkele sleutelhangers voor het schoolproject gemaakt die overigens heel enthousiast allemaal verkocht zijn!  En haakte ik een zeeschildpad voor m'n vriendin die ze mee heeft helpen verkopen en zot is van schildpadden.

Zijaanzicht

Bovenaanzicht (let op het kleine grappige staartje)


Vooraanzicht


Tot blogs!3 opmerkingen:

 1. Misschien kan je je tuniek op een kapstok hangen en zo op de foto zetten, dan sta je er zelf niet op ;)
  Ligt Nina nu ook in die slaapzak nu het zo warm is? Het ziet er wel heel zacht en knus uit met da wolleke erin :)
  De schildpad is leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan ik voor mezelf ook zo'n slaapzak bestellen?:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Stephanie: alles heeft een prijs hé ;-) maar alles kan :-)

  BeantwoordenVerwijderen